Het huwelijksseizoen is volop aan de gang en dat betekent dat er bruiloften op de agenda staan. “Wat draag ik naar een trouwfeest als gast?”, is een vraag die we heel vaak in de winkel horen. Of je nu een familielid, vriendin of collega bent het van het bruidspaar, het is belangrijk om de juiste kleding te dragen.

Het vinden van een perfecte outfit kan echter een uitdaging zijn. Boetiek Chic geeft je enkele tips bij het kiezen van je outfit.

1. Ken de dresscode

Voordat je op zoek gaat naar je outfit, is het belangrijk om de dresscode van de bruiloft te achterhalen. Heel vaak staat het op de uitnodiging zoals cocktail, bohemien chic, … Twijfel je heel erg? Dan kan je dit ook altijd vragen aan het bruidspaar.

2. Vermijd wit

Het is not done om wit te dragen als gast op een bruiloft. Wit is traditioneel de kleur van de bruid en dit moet je respecteren. Met uitzondering als het letterlijk op de uitnodiging staat. Kies voor kleuren die bij je passen zoals pasteltinten, levendige kleuren of zelfs donkere en elegante kleuren.

3. Kies voor de gepaste lengte

De lengte van je jurk of rok is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Bij formele gelegenheden wordt meestal een langere lengte verwacht, terwijl kortere lengtes geschikter zijn op informele of zomerse bruiloften. Wil je op safe spelen? Ga dan voor een midi-jurk, een jumpsuit of een cocktailjurk.

4. Werk je outfit af met stijlvolle accessoires

Accessoires kunnen je look naar een hoger niveau tillen. Kies voor een elegante clutch, sieraden en bijpassende schoenen om je outfit compleet te maken. Heel vaak kiezen vrouwen voor twee paar schoenen, een paar om tijdens de dag te dragen en een paar om ’s avonds te dansen. Ideaal toch?

5. Pas je kleding aan het seizoen aan

Het seizoen van de bruiloft bepaalt je kledingkeuze. In de zomer kun je kiezen voor luchtige stoffen en lichtere kleuren, terwijl je in de herfst en winter kunt gaan voor rijkere stoffen en warmere tinten. Denk aan een elegante jumpsuit met lange mouwen tijdens de herfst of winter.

Zoals je hebt gelezen is het kiezen van gepaste kleding voor een bruiloft als gast een balans tussen stijl, comfort en de wensen van bruidspaar. Door de dresscode te achterhalen, wit te vermijden, de juiste lengte te kiezen, stijlvolle accessoires toe te voegen en rekening te houden met het seizoen, kun je een prachtige outfit samenstellen die je nadien nog kunt doordragen.

Heb je hulp nodig om je zelfverzekerd en comfortabel te voelen? Kom langs naar Boetiek Chic en we helpen je graag aan een outfit waarin je zal stralen.